søndag den 7. april 2013

Puslespilsbrikkerne: LPS, TLR4, TRPA1 og ME!?!

I flere af mine indlæg prøver jeg at lægge små stumper af viden sammen på forskellige vis for at se om de kan afsløre noget om årsager, symptomer, sammenhænge og vedligeholdende faktorer i sygdommen ME.

Det er naturligvis kun gætterier fra sofaen, men jeg synes, at der viser sig nogen pudsige sammenhænge. Hæng på og døm selv.

Fra denne artikel:  Increased IgA responses to the LPS of commensal bacteria is associated with inflammation and activation of cell-mediated immunity in chronic fatigue syndrome henter jeg denne stump viden:  ME patienter har forhøjet IgA/IgM respons mod LPS. Teorien er at bakterier fra utæt tarm trænger ud i blodet. Her vil immunforsvaret eliminere bakterierne. En del af sygdomaktiviteten hos ME/CFS patienter kan således skyldes dette fænomen. Et forsøg viste, at øget IgA mod LPS hos ME/CFS patienter var associeret med øget inflammation og graden af symptomer.

Jeg har tidligere skrevet om Toll like receptors (TLR) and ME

Fra den her artikel Role of the Toll Like Receptor (TLR) Radical Cycle in Chronic Inflammation: Possible Treatments Targeting the TLR4 Pathway kan man læse, at aktivering af TLR4 kan understøtte sygdomsmekanismen i bl.a. CFS, autoimmune sygdomme, neuroinflammatoriske sygdomme og mange flere. Aktivering af de TLR4 biokemiske veje kan forårsage kronisk inflammation og øget produktion af reaktive oxygen og nitrogenforbindelser (ROS/RNS) og hermed oxidativ/nitrosative stress og derfor TLR relaterede sygdomme. Forfatterne fremsætter hypotese om, at aktivering af "TLR biokemien" ligger til grund for mange af "civilisationens" sygdomme og inflammationen kan bekæmpes ved at påvirke (behandle) denne underliggende biokemi. Blandt andet nævnes anti-LPS strategier.

Så har jeg i flere indlæg boltret mig med at fremsætte hypotese og vilde gætterier om at påvirkning af TRPA1 kan være involveret i ME/CFS og adskillige ko-morbiditeter. Der er samlet lidt op på strømmen af TRPA1 indlæg i den her: ME, slow gastric emptying, serotonin and TRPA1 og den her TRPA1, muskelaktivitet og påvirkning af det autonome nervesystem

Og kunne det så ikke bare være en fuldstændig pudsig tilfældighed, eller måske en smuk biokemisk sammenhæng, hvis der var en forbindelse mellem LPS og TRPA1??? Septisk chok fra LPS medfører trods alt en voldsom vasodilation, og som det fremgår af mine tidligere indlæg har jeg fundet referencer, der påviser TRPA1s påvirkning i forbindelse med vasodilation og autonom dysfunktion. Og igen autonom dysfunktion hænger sammen med ME/CFS.

Sammenhængen mellem LPS og TRPA1 fandt jeg i en patentansøgning fra spanske forskere USE OF TRPA1 RECEPTOR ANTAGONISTS FOR TREATING DISEASES ASSOCIATED WITH BACTERIAL INFECTIONS

I patentansøgningen står der:

The present invention relates to the use of a ligand that is a TRPA receptor antagonist for preparing a drug intended for the treatment or prevention of diseases or disorders produced by bacterial infections or by exposure to bacterial endotoxins.

Jeg har prøvet at oversætte noget af teksten - lidt kluntet, men forhåbentligt forståeligt:

På trods af de talrige dokumenter, der beskriver den terapeutiske virkning TRPA1 antagonister har, er der til dato ikke blevet rapporteret om deres evne til at behandle sygdomme forårsaget af bakterieinfektioner, især de som frigiver LPS lokalt og systemisk.

Forfatterne til den foreliggende opfindelse har identificeret receptoren TRPA1 og de molekylære virkninger af lipopolysaccharid (LPS) fra gramnegative bakterier i det perifere nervesystem som et nyt mål for behandling.

TRPA1 stimulering med LPS blev bekræftet ved en elektrofysiologisk teknik "patch clamp", der viser, at anvendelsen af ​​LPS øger amplituden af ​​de registrerede strømme i CHO-cellelinier (CHO-A1). Derudover har vi undersøgt virkningen af ​​LPS på ionkanal TRPA1 udtrykt i primære sensoriske neuroner og trigeminale ganglier.

For at demonstrere TRPA1s virkninger forårsaget af LPS blev der udført in vivo og ex vivo forsøg, der viste, at TRPA1 bidrager til funktionelle ændringer i pulmonar ventilation, mesenterialarterie vasodilation og akutte og inflammatoriske smerter induceret af LPS fra E. coli.

Det har også vist sig, at administration af TRPA1 receptor-antagonister signifikant inhiberer disse tilstande. Derfor har disse resultater vist anvendeligheden af TRPA1antagonister eller inhibitorer til behandlingen af ​​sygdomme forbundet med bakterieinfektioner fremkaldt af LPS eller udsættelse for bakteriel endotoxin.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.