tirsdag den 17. juli 2012

Internationale forskere undersøger autoimmunitet i ME

Frit oversat fra Invest in ME:

"Medicinske og videnskabelige eksperter fra hele verden mødtes i London den 30. og 31. maj 2012 for at drøfte den seneste videnskabelige udvikling i forståelsen af Myalgic Encephalomyelitis/Chronic Fatiuge Syndrome (ME/CFS).

”Med-formand” for den kliniske autoimmunitet arbejdsgruppe for ME/CFS, Professor Dr. Don Staines erklærede: ”De norske forskeres opdagelse, at anti-CD20 B-celle-nedbrydende stof giver en markant forbedring i behandlingen af ME/CFS har sendt et klart signal til forskere og læger rundt om i verden, at denne sygdom kan have en autoimmun oprindelse”.

Mens de klinikere, der gjorde opdagelsen, Dr Øystein Fluge, Dr. Olav Mella og medarbejdere bliver ”overvåget” for at drage uberettigede konklusioner fra undersøgelsen, der er offentliggjort i tidskriftet PLoS i slutningen af sidste år, er yderligere undersøgelser nu planlagt i håb om at udvide forsøget til flere klinikker og øge antallet af patienter i undersøgelserne.

Dr. Staines sagde yderligere: "Resultaterne som lægerne Fluge, Mella og deres medarbejdere frembragte er i overensstemmelse med tidligere offentliggjorte teorier: At ME/CFS kan være en autoimmun sygdom. På trods af overbevisende dokumentation for, at denne sygdom er epidemiologisk knyttet til infektion, og sygdommen muligvis er en post-infektion forstyrrelse af immunsystemet, er få midler doneret til studier af autoimmunitet. Det er helt klart en multi-system sygdom, der er blevet dårligt forvaltet af den eksisterende dagsorden i forskningsverden. "

Tilmeldte eksperter til mødet var en lang række dygtige, internationale forskere. Bl.a. Professor Noel Rose, direktør for Autoimmune Disease Research fra det meget anerkendte John Hopkins Hospital i USA, Professor Hugh Perry, formanden for UK Medical Research Council Neurosciences and Mental Health Board og selvfølgelig Olav Mella og Øystein Fluge. Hele listen over deltagere er her:

Dr Amolak Bansal MD

Dr. James N Baraniuk MD

Dr Monica Carson PhD

Professor Simon Carding PhD

Dr Abhijit Chaudhuri MD PhD

Dr Mario Delgado PhD

Dr Øystein Fluge MD PhD

Dr Ian Gibson PhD

Dr Konstance Knox PhD

Dr Andreas Kogelnik MD PhD

Dr Richard Kwiatek MBBS FRACP

Professor Stephen D. Miller PhD

Dr Sonya Marshall-Gradisnik PhD

Professor Olav Mella MD PhD

Dame Bridget Ogilvie AC, DBE, FRS

Professor Hugh Perry PhD

Dr Daniel Peterson MD

Professor Noel Rose MD PhD

Dr Katherine Rowe MD MBBS FRACP MPH DipEd

Dr Rosamund Vallings MD

Professor Tom Wileman PhD

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.