lørdag den 8. september 2012

Inflammation in Dorsal Root Ganglia

I found this little interview at:  Science Interview.

"Inflammation in Chronic Fatigue"
Dr. Abhijit Chaudhuri, Queen's Hospital, Romford and Professor Hugh Perry, Southampton University

Hermed en oversættelse af noget af ovennævnte interview:

Louise (interviewer): ...CFS blev første gang defineret i 1988, men vi ved stadig ikke hvordan eller hvorfor, virusinfektioner synes at være i stand til at udløse denne lidelse. Og faktisk har vi meget lidt idé om, hvad der forårsager patienternes symptomer. Obduktioner er et af de bedste steder at starte. Et team med Dr. Dominic O'Donovan fra Addenbrooke Hospital i Cambridge og Dr. Abhijit Chaudhuri fra Queens Hospital i Romford har kigget på nervesystemet fra fire patienter, der led af CFS. Her er hvad Dr. Chaudhuri har at sige.

Abhijit: Det er helt klart, at der er noget unormalt, der er rettet mod bestemte dele af nervesystemet.

Louise: Hvilke abnormiteter fandt de så? I den første patient Dr. O'Donovan undersøgte, fandt han et stort antal aflejringer, der kaldes corpora amylacea, spredt over hele hjernen og rygmarven. Professor Perry er professor i eksperimentel neuropatologi ved Southampton University og selv om han ikke var involveret i undersøgelsen, har han givet os sin vurdering af resultaterne.


Hugh: Corpora amylacea er små aflejringer, der ses i hjernen hos en hel masse mennesker, der har forskellige typer af neurodegenerativ sygdom. Netop hvad deres betydning er, synes jeg, er rigtig uklart, bortset fra at de er normalt forbundet med vævsdegeneration. Det kunne være tegn på en degenerativ proces.

Louise: Dette fund tyder på, at nervecellerne i patientens hjerne og rygmarv blev beskadiget eller ødelagt, mens han stadig var i live. Men det fortæller os intet om, hvad der forårsagede denne skade. Den næste patient, som forskerne så på, giver måske svaret. Der var inflammation i dorsale rodganglier. Disse strukturer nær, hvor de sensoriske nerver fører ind i rygmarve, indeholder normalt kun nerveceller og nogle få støttestrukturer. Men Dr. O'Donovan fandt immunceller infiltrerer i ganglierne. Disse immunceller, som kaldes cytotoksiske T-celler, dræber normalt andre celler i kroppen for at kontrollere virusinfektioner eller fjerne beskadigede celler. Tidligere arbejde har vist, at patienter med CFS ofte har flere af disse T-celler i blodet. Men hvad betyder det, hvis de er infiltrerede i dorsale rodsganglier?

Hugh: Dorsalrodsganglier er de neuroner, der formidler sensorisk information ind i rygmarven, og sensorisk information omfatter smerte, temperatur, tryk, og så videre. Smerte information er det vigtigste af alt i denne sammenhæng, da vi ved, at der er mange mennesker med CFS, der klager over smerter i deres ekstremiteter. Så, for derefter at finde tegn på inflammation omkring neuronerne (hvilket er, hvad T-cellerne fortæller os), er i sig selv meget interessant.

Louise: Både Professor Perry og Dr. O'Donovan er enige om, at denne inflammation kan forårsage de  muskel-og ledsmerter, som mennesker med CFS ofte har, og at det kan være deres eget immunsystem, som angriber disse nerver i den dorsale rodganglier. Og da Dr. O'Donovan farvede dorsalrodsganglierne  til påvisning af T-celler fra to andre patienter, fandt han den samme inflammation, dog mildere. Så alle de CFS patienter, der indgik i denne undersøgelse havde enten aktiv inflammation i deres perifere nervesystem eller tegn på en degenerativ proces i deres rygmarv og hjerne. Men det er ikke klart, hvordan eller om, inflammationen er forbundet med den degeneration, der blev fundet hos det første patient, især da det er påvirkning af forskellige dele af nervesystemet. Og med kun fire patienter, er dette et meget lille studie og meget mere arbejde er nødvendigt, førend at vi kan være sikre på, hvad disse foreløbige resultater kan betyde. Navnlig er det meget vigtigt, at vi sammenligner CFS patienter med personer, som ikke har sygdommen. Denne del af nervesystemet undersøges ikke normalt i detaljer under en obduktion. Alligevel kunne disse resultater være et interessant udgangspunkt for fremtidig forskning som Dr. Chaudhuri påpeger ...

Abhijit: Det faktum, at vi ser noget unormalt bør overbevise os om at foretage en mere fokuseret forskning i de neuroimmunologiske aspekter af sygdommen.

Louise:  Og kunne det faktum, at T-celler er involveret i at kontrollere en virusinfektion som mononucleose være bindeled mellem infektioner og CFS? Vi må vente og se.


Slut på oversættelse af interview.

Vil du vide mere:

Lille artikel om smerteforskning og dorsalrodsganglier

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.